Google Ads uitbesteden?

Bereik je klanten waar ze zoeken

Op zoek naar een professioneel online marketingbureau om jouw Google Ads campagnes aan uit te besteden? Als Google Ads partner bureau beheren wij veel Google Ads campagnes voor onze opdrachtgevers. Ook hebben wij gecertificeerde Google Ads specialisten in dienst die jouw campagnes naar een hoger niveau weten te brengen. Ontdek welke kansen het uitbesteden van jouw Google Ads campagnes met zich meebrengt. 

Ook als je Google Ads campagnes al beheerd worden door een andere online marketingbureau kunnen wij meekijken of zij wel het meeste eruit halen. 

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan en ontdek de mogelijkheden van het uitbesteden van jouw Google Ads campagnes.

Google Ads uitbesteden? De voordelen:

Google Ads uitbesteden meetbaar

Alle resultaten zijn meetbaar

We meten wat welke geïnvesteerde euro oplevert. 

Google Ads voordeel schaalbaar

Alle campagnes zijn schaalbaar

Wat goed werkt schalen we op, wat slecht werkt stoppen we.

Zoekmachine adverteren sea voordeel

Snel, efficiënt en doeltreffend

Start vandaag en je bent direct zichtbaar bovenin de zoekmachine.

Wat is Google Ads precies?

Google Ads is het advertentieprogramma van de zoekmachine gigant Google. Google Ads bestaat sinds het jaar 2000 en was in het verleden bekend onder de naam Google AdWords. Via het advertentieprogramma Google Ads is het mogelijk om te adverteren in de zoekmachine van Google. Je betaalt dan om bovenaan te staan in de zoekmachine bij specifieke zoekopdrachten.

Alleen gaat Google Ads veel verder dan alleen campagnes in de zoekmachine. Zo is het ook mogelijk om via Google Ads te adverteren in het Google Display Netwerk, op YouTube en in de Google Shopping resultaten. We leggen je graag uit wat dit allemaal inhoudt:

Adverteren in het zoeknetwerk van Google Ads

Adverteren in het zoeknetwerk van Google is de meest voorkomende vorm van adverteren. Hierbij ben je met een tekstadvertentie zichtbaar bovenaan de zoekresultaten van Google. Deze betaalde resultaten worden dus nog boven de standaard organische resultaten getoond.

Wij tonen alleen jouw advertenties wanneer personen op zoek zijn naar relevante zoektermen voor jouw product of bedrijf. Personen die hier naar op zoek zijn hebben een actieve behoefte en deze uiten ze door ernaar te zoeken via Google. Wij spelen hierop in met slimme tekstadvertenties. Wanneer personen klikken op deze advertenties worden ze doorgestuurd naar jouw website. Je betaald pas aan Google wanneer iemand op deze advertentie klikt. Je betaalt dus alleen voor resultaat. Zoekcampagnes zijn uitermate geschikt om het aantal conversies te verhogen. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten wanneer personen zoekopdrachten uitvoeren met koopintentie. Hierbij gebruiken ze zoekwoorden als: bestellen, kopen, prijs, bezorgen, aanvragen etc. Google Ads uitbesteden? Start met adverteren in het zoeknetwerk.

Adverteren in het Google Display Netwerk van Google Ads

Het Google Display Netwerk is een verzameling partnerwebsites van Google. Deze websites hebben aangegeven dat ze advertenties vanuit Google Ads willen weergeven op hun website. Deze websites krijgen hiervoor betaald van Google. Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen websites aangesloten op het Google Display Netwerk. Ook in Nederland zijn veel (grote) sites aangesloten, zoals: AD, NU.nl, De Telegraaf, Weeronline, Buienradar en nog veel meer. Op deze websites is het mogelijk om zichtbaar te zijn met een tekstadvertentie of een visuele beeldadvertentie, beter bekend als een banner.

Inzet van campagnes in het Google Display Netwerk zijn uitermate geschikt om meer naamsbekendheid te genereren bij de doelgroep. Omdat relevante personen jouw visuele banners zien met je logo’s en foto’s creeer je naamsbekendheid voor op de lange termijn. Dit is uiteindelijk essentieel om het aantal conversies te verhogen. Wij zetten zoek- en display campagnes gelijktijdig in waardoor we synergie creëren tussen branding en sales. Google Ads uitbesteden? Start met adverteren in het Display netwerk.

Videoadvertenties op YouTube via Google Ads

YouTube is de welbekende videowebsite en is een dochteronderneming van Google. YouTube behoort tot de top 3 van meest bezochte websites wereldwijd en elke dag worden hier meer dan 300.000 video’s geplaatst. YouTube werd in 2005 opgericht en in 2006 al overgenomen door Google voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. Sindsdien is het ook mogelijk om via Google Ads te adverteren op YouTube. 

YouTube is de ideale plek om jouw doelgroep te bereiken. Dit is namelijk de tweede grootste zoekmachine ter wereld (na Google). Je kan er dus zeker van zijn dat jou doelgroep zich hier bevindt. Wij bereiken je doelgroep met relevante video advertenties. Deze video campagnes zijn ook zeer geschikt voor het creëren van naamsbekendheid en voorkeur onder je doelgroep. Beeld zegt immers meer dan woorden. Google Ads uitbesteden? Start met adverteren in het op YouTube.

Productadvertenties op Google Shopping via Google Ads

Advertenties via Google Shopping bieden de mogelijkheid om producten direct uit te lichten in de zoekresultaten van Google. Een must-have voor iedere webshop die online producten verkoopt. Je producten worden direct getoond in de zoekresultaten met daarbij een afbeelding, titel, beschrijving en zelfs prijs. Ideaal wanneer bezoekers op zoek zijn naar specifieke producten of merken. 

Adverteren in Google Shopping gaat via een zogenaamde product feed. Dit is een automatische verzameling van alle producten op je webshop met daarbij de relevante info, zoals: afbeeldingen, prijzen en beschrijvingen. Wij helpen je graag met het opzetten van deze product feed via het Google Merchant Center. Vervolgens bouwen we de Google Shopping campagnes op en beheren we deze actief voor het maximale rendement. Google Ads uitbesteden? Start met adverteren in het Shopping netwerk.

Remarketing via Google Ads

Retargeting is de meest gerichte vorm van adverteren. Van de 100 bezoekers op je website verlaten gemiddeld 97 de website zonder over te gaan tot een aankoop of een andere gewenste acties. Dit is zonde aangezien je veel tijd en geld hebt gestopt in het verkrijgen van deze bezoekers. Met remarketing krijg je een nieuwe kans om deze bezoekers te bereiken en te converteren.

Wij zetten automatische slimme remarketing campagnes op via Google Ads. Hiermee bereiken we personen gebaseerd op het gedrag dat ze hebben vertoond op je website. Bezoekers die bijvoorbeeld een specifiek product hebben bekeken, maar dit niet hebben aangekocht, laten we een advertentie van dit product zien met daarbij een kortingscode. Bezoekers die enkel als oriëntatie een aantal pagina’s hebben bekeken, laten we juist een algemene advertentie zien van  Zo ben je er zeker van dat elke bezoeker op je website goed opgevolgd wordt. Google Ads uitbesteden? Start met Remarketing via Google Ads.

Google Ads uitbesteden? De cijfers:

Nu je weet wat Google Ads precies is en welke mogelijkheden er allemaal zijn, kan je je afvragen waarom je eigenlijk zou moeten adverteren in Google Ads? Wij zetten een aantal belangrijke cijfers voor je op een rijtje:

%

van alle personen klikt op een advertentie van Google als ze een product willen kopen

%

van alle klikken gaat naar de top 3 betaalde advertenties op Google

%

Betaalde bezoekers hebben 50% meer kans om iets te kopen dan organische bezoekers

Google Ads uitbesteden: de voordelen

Nu je weet welke mogelijkheden Google Ads kan bieden voor jouw bedrijf en waarom je er vandaag nog mee moet starten, rest natuurlijk de volgende vraag: Waarom kies je ervoor om je Google Ads campagnes uit te besteden? Het uitbesteden van Google Ads biedt veel kansen voor je bedrijf. Wij zetten er 6 voor je op een rijtje.

 

1. Tijd

Het goed beheren van Google Ads campagnes neemt veel tijd in beslag. Niet alleen het opzetten van de campagnes, maar het continu analyseren en optimaliseren van de campagnes kan al snel een dagtaak worden. Jij als ondernemer hebt het natuurlijk al druk genoeg met het runnen van je bedrijf. Het doorlopend beheren van een Google Ads campagne om het meeste resultaat eruit te halen kan vaak simpelweg niet gecombineerd worden met de dagelijkse werkzaamheden. Daarom zien wij dat een van de grootste voordelen van het uitbesteden van Google Ads campagnes de besparing van tijd is. Waardevolle tijd die jij weer kan steken in je bedrijf. 

 

2. Kennis

Jij hebt veel kennis van je eigen bedrijf, branche, doelgroep en concurrentie. Wij van Google Ads. Wanneer we dit samenvoegen halen we het meeste uit de campagnes. Google Ads is een specialist vak en kennisintensief. Het advertentieplatform van Google biedt zeer veel mogelijkheden om het meeste rendement uit je campagnes te halen. Om dit allemaal te kunnen benutten heb je veel kennis van de materie nodig. Kennis die vaak niet in huis waardoor veel bedrijven ervoor kiezen om hun Google Ads campagnes uit te besteden aan een professioneel bureau. Ook het zelfstandig werven, aannemen en trainen van personeel om Google Ads campagnes intern te managen kost vaak veel geld en tijd. Daarbij heeft deze persoon waarschijnlijk niet genoeg werk om hier een fulltime baan mee te vullen. Ook hierdoor is het uitbesteden van Google Ads campagnes aan een bureau een goed alternatief.

 

3. Google Partner

Zorg dat je je Google Ads campagnes uitbesteedt aan een officiele Google Partner. Zij voldoen als bureau aan strenge kwaliteitseisen van Google. Dit betekent dat de campagnes bovengemiddelde resultaten behalen. Ook hebben Google Partners als eerste toegang tot de nieuwste features die ze direct kunnen toepassen op jouw campagnes. Daarnaast deelt Google veel kennis met Google Partners door middel van kennis events en maandelijkse updates. Door je Google Ads campagnes uit te besteden aan een Google Partner ben je dus verzekerd van het meeste resultaat.

 

Google Ads uitbesteden kennis

4. Resultaat

Het spreekt wellicht voor zich, maar een van de belangrijkste redenen om je Google Ads campagnes uit te besteden is resultaat. Jij wilt natuurlijk het meeste rendement uit elke geïnvesteerde euro. Een professioneel Google Ads bureau kan je hiermee helpen. Zij hebben specialisten in dienst die volledig op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen. Kennis die ze direct kunnen toepassen op jouw campagnes. Waardoor jij het meeste resultaat uit je investering haalt. Zo haal je het meeste uit het uitbesteden van Google Ads campagnes. 

5. Ontwikkelingen in de markt

Digitale ontwikkelingen volgen zich in razendsnel tempo op. Zo ook voor Google Ads. Om bij te blijven bij al deze nieuwe kansen ben je enorm veel tijd kwijt. Een professioneel bureau zorgt dat ze altijd op de hoogte zijn van de nieuwste functies, trends en ontwikkelingen. Wanneer je Google Ads zal uitbesteden dan zijn jouw campagnes altijd up-to-date en maak je direct gebruik van de nieuwste features. Zo loop je altijd een stapje voor op je concurrentie. 

6. Ervaring

Professionele Google Ads bureau’s hebben veel ervaring met campagnes voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Dit betekent dat ze heel goed weten wat in Google Ads wel of niet werkt. Deze jarenlange ervaring kunnen direct toepassen voor jou campagnes. Zo hoef je zelf niet alles eerst zelf te testen om erachter te komen wat wel of niet goed werkt. Direct gebruik maken van al deze ervaring? Kies dan voor Google Ads uitbesteden.

Waarom kiezen voor It’s Marketing?

Uiteraard zijn er tal van online marketing bureau’s waaraan jij je Google Ads campagnes kan uitbesteden. De één is beter dan de ander. Wij vertellen je natuurlijk graag waarom je voor ons zou moeten kiezen. Dus hierbij 6 beloftes waar je ons aan kunt houden!

w

Betrokken

Wij zijn betrokken bij jouw campagnes en je bedrijf. Wij zorgen dat we op de hoogte zijn van wat er speelt bij je bedrijf. Een specifieke actie of evenement? Wij passen onze campagnes hier direct op aan!

Echte specialisten

Al onze medewerkers zijn gecertificeerd door Google en echte Google Ads specialisten. Dit betekent dat ze voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van Google en op de hoogte zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de markt.

R

Officieel Google Partner

It’s Marketing is een officieel Google Partner bureau. Dit betekent dat al onze campagnes beoordeelt zijn door Google en voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen. Ook mogen wij als eerste de nieuwste product-features testen.

Bewezen track record

We hebben bewezen resultaten behaald met Google Ads voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Hierdoor weten we wat wel en niet werkt online en kunnen we dit direct voor jouw bedrijf toepassen.

Pro-actief

Wij vinden het belangrijk om pro-actief te handelen. Dit gaat verder dan alleen de Google Ads campagnes. Zie we een landingspagina op je website die niet meer actief is? Dan pakken we meteen de telefoon om dit even te melden.

Altijd 1 aanspreekpunt

Jij staat als opdrachtgever centraal. Daarom krijg je één vast aanspreekpunt binnen ons bureau. Zo spreek je altijd iemand die volledig op de hoogte is van jouw bedrijf en campagnes. Wel zo makkelijk.

Relevante Google Ads cases

We begrijpen dat elk online marketing bureau vooraf van alles belooft. Geloof ons daarom niet op ons woord, maar op onze resultaten. Bekijk onze relevante Google Ads cases met echte resultaten zodat je zeker weet dat je Google Ads campagnes bij ons op de goede plek zitten!

Google Ads

900% meer conversies vanuit de Google Ads campagnes

Google Ads

Daling van 19% kosten per conversie vanuit Google Ads

Online-marketing-case-Koeksebelt

Google Ads

200% meer reserveringen uit Google Ads

Een aantal opdrachtgevers die hun Google Ads uitbesteden bij ons:

Logo AlphaRainbow opdrachtgever It's Marketing
Logo Cambium opdrachtgever

Google Ads uitbesteden? Zo gaan we te werk

Hoe ziet het proces er precies uit wanneer je je Google Ads campagnes aan ons uitbesteed? We starten altijd met een uitgebreid zoekwoordonderzoek. Op basis van dit onderzoek richten we je campagnes volledig in. Hierna begint het eigenlijk pas. We analyseren en optimaliseren je Google Ads campagnes voortdurend en nemen je mee in dit proces met heldere rapportages en maandelijkse afspraken. Ontdek hoe het proces er uit ziet!

Stap 1:
Zoekwoordenonderzoek

 We starten altijd met een uitgebreid zoekwoordonderzoek. Zo weten we precies waar jouw klanten naar zoeken en welke zoekwoorden ze hiervoor gebruiken. Ook krijgen we zo inzicht in de concurrentie op deze zoekwoorden en de verwachten kosten per klik (CPC). Zo kunnen we in het begin direct een prognoses maken van de te verwachten kosten en opbrengsten.

Stap 2:
Opbouw campagnes

 Na het zoekwoordonderzoek bouwen we alle campagnes op op basis van de resultaten uit het onderzoek. We zetten de campagnes, advertentiegroepen, advertenties, extensies en zoekwoorden voor je op. Hierbij werken we nauw samen omdat jij je eigen bedrijf en doelgroep het beste kent. Wij gebruiken deze input om de beste advertenties op te stellen. Als alle campagnes zijn goed gekeurd kunnen we live!

Stap 3:
Optimaliseren & bijsturen

 Als alle campagnes live staan begint het eigenlijk pas. Wij zorgen dat we er boven op zitten. Alle campagnes worden doorlopen geoptimaliseerd en bijgestuurd. Alles op basis van data. Jij wordt op de hoogte gehouden door heldere rapportages & dashboards. Zo weet je altijd waar wij mee bezig zijn en wat het resultaat hiervan is.

Stap 4:
Maandelijkse afspraken

 Als de campagnes live staan dan plannen we maandelijkste vaste afspraken in. Deze afspraken heb je met je vaste Google Ads specialist. Zo heb je altijd 1 aanspreekpunt en altijd een afspraak met iemand die volledig op de hoogte is van jouw campagnes en bedrijf.

Wij zijn jouw gids in de digitale jungle.

Ga je mee?

Hij staat voor je klaar!

Naar welk e-mailadres kunnen we het e-book sturen?

We hebben hem verstuurd. Check je mailbox!

Google Ads dashboard download

Hij staat voor je klaar!

Naar welk e-mailadres kunnen we het dashboard sturen?

We hebben hem verstuurd. Check je mailbox!

Claim nu je gratis webshop analyse!

14/50 beschikbaar

Bedankt voor je aanvraag. We gaan direct voor je aan de slag! Je kan de analyse binnen 1 week in je mailbox verwachten.

SEO dashboard download

Hij staat voor je klaar!

Naar welk e-mailadres kunnen we het SEO dashboard sturen?

We hebben hem verstuurd. Check je mailbox!

Website snelheid dashboard download

Hij staat voor je klaar!

Naar welk e-mailadres kunnen we het website snelheid dashboard sturen?

We hebben hem verstuurd. Check je mailbox!